Om Mig

Hur jag kom i kontakt med Norsk Lundehund.


Första gången jag var i kontakt med Lundehund var 2001 då min dotter hade en praktikdag. Hon var då på ett hunddagis där hon blev riktigt förtjust i en Norsk Lundehund som hette Einar.


Efter det började vi läsa lite om lundehunden på nätet och ju mer vi läste desto intressantare blev det. Sommaren 2002 hade vi semester på Åland och där hittade vi uppfödaren Anneli Rosenberg, kennel Eriksro som är uppfödare av rasen.


Vi kontaktade henne och frågade om vi fick komma och titta på hennes hundar. När vi väl var där och fick se alla dessa underbara hundar så var vi fast. Vi fick då se en bild av en hanvalp som fanns hos en uppfödare i Spånga. Det var Mountjoy Spralliga Sune närmare bestämt. Sune var då cirka fyra veckor gammal på den bild vi fick se.


Den sommaren blev det en jobbig semester, skulle vi skaffa hund eller inte? Efter några dagars fundering bestämde vi oss för att köpa Sune. Vi föll för båda rasen i sig och för lilla Sune som så småningom skulle bli vår. När vi väl var hemma i Sverige igen var det bara att ta bilen för att åka och titta på honom, han var så liten och söt och vi hade absolut fattat rätt beslut i att köpa honom.


Och detta var bara början på ett nytt liv och intresse för en väldigt speciell och fin hundras.


2006 fick jag mitt kennelnamn godkänt "Kung Sunes kennel". Namnet kanske ni förstår varför just det blev. ”Min Sune och min kung”.


Med åren har det blivit fler hundar och jag är och har varit ute på många utställningar som jag tycker är väldig roligt. Det har blivit 24 valpar födda i min kennel och planer finns för fler.
Kontakt

Maria Hedström

Skarpnässlingan 19

805 91 Gävle

Sverige

+46 70 584 8729

sune@kungsunes.se